Culegere de bancuri, inspiratia ta pentru bancuri

Perlele profesorilor

Definitia paralelei: vorbesti despre una, apoi o bagi si pe cealalta si vorbesti despre ele in paralel

“Daca-i turnam apa pe o ureche lui Alex, ce va iesi pe partea cealalta? Bors, pentru ca are tarate in cap!”. Aceasta este afirmatia unui profesor de matematica. Inventivitatea unor profesori cand vine vorba de insultarea elevilor este nemasurata. “Sa va inscrieti pe lista donatorilor de organe pentru ca, dupa ce o sa muriti, creierul vostru o sa fie intact!”. Profesorii le dau si sfaturi parintesti elevilor, cum ar fi: “Ai grija, ca te poate prosti orice baiat! Pe ea nu o prosteste nimeni, ca-i deja proasta!”. Alte apelative folosite de profesori pentru a-si “alinta” discipolii sunt: comunist, urat, vaca, imbecil, care s-a nascut pentru ca se luase curentul, droghi (adica drogat), seminestiutor de carte, handicapat sau prost. Unii profesori, poate pentru a-i stimula pe elevi sa invete, ii si ameninta: “In aceste zile nu mananc elevi, pentru ca sunt in postul mare, dar dupa aceea va fac piftii si va mananc cu paine!”

Iata si ce invata elevii la scoala! “Dupa cum vedeti, nu vedeti nimic! De ce nu vedeti? Ca o sa vedeti imediat ce catalizatorul isi face treaba!”. Logic, nu?

Tot la chimie elevii invata ca “electronii liberi fac aproximativ ce vor ei. Acesti electroni sunt parasiti de parinti, iar noi trebuie sa facem ceva sa-i cumintim!”. Mai mult, “formulele trebuie sa le tocim pe dinafara. Sa le invatam si pe dinafara, si pe dinauntru”. La istorie, elevii invata ca “englezii au facut pe ei, cand au vazut-o pe Jeanne D’Arc cu spada in mana”, iar la matematica elevii trebuie sa-i creada pe cuvant pe profesori, care le spun ca “definitia paralelei este: vorbesti despre una, apoi o bagi si pe cealalta si vorbesti despre ele in paralel” si “cercul este de forma rotunda”.

La teste, unii profesori au un limbaj mai deosebit. “Raspunde la lectie, dar, mai intai, inchide caietul, care e deschis si nu e inchis cum ar trebui sa fie cand te ascult la lectie”. Oare elevul respectiv s-o fi abtinut din ras, in timpul ascultarii? Uneori elevii sunt anuntati si ca “martea viitoare au lucrarea neanuntata”. Pana si invitatia la tabla a elevului se transforma in gafe: “Hai la tabla si regurgiteaza! Materia, mai! Stiu sigur ca ai tocit!”. Probabil, “lectia pe care a frecat-o atata”, dupa cum s-a exprimat alt profesor. La geografie este de retinut ca “daca traiesti cu CO2, mori”, iar “la Ecuator prezenta norilor lipseste”.

Iti place? Trimite mai departe:
Poti sa citesti si:


Copyright © 2013. All Rights Reserved.